Nicehearts ry — päämääränä tyttöjen ja naisten voimaantumisen tukeminen ja mahdollistaminen
Nicehearts ry on vuonna 2001 perustettu tyttö- ja naistoimintaa tuottava yhdistys, jonka päämääränä on tyttöjen ja naisten voimaantumisen tukeminen ja mahdollistaminen, hyvinvoinnin lisääminen ja tasa-arvon sekä yhdenvertaisuuden edistäminen sekä rauhan rakentaminen yhteiskunnallisen vaikuttamistyön avulla.
Nichearts ry ehkäisee syrjäytymistä vahvistamalla tyttöjen ja naisten sekä sukupuolensa moninaisesti kokevien osallistumismahdollisuuksia ja edistämällä jatkopolkujen sekä oman paikan löytymistä yhteiskunnassa. Toiminta edistää myös perheiden hyvinvointia varmistamalla, että äidit jaksavat paremmin ja saavat yhtäläiset mahdollisuudet itsensä kehittämiseen ja työelämään.
Nicehearts ry:n arvoja ovat tasa-arvo, yhdenvertaisuus, yhteisöllisyys ja ilo.
Nicehearts ry:n toiminta luo pitkäkestoisia naisten keskinäisiä verkostoja ja edistää erikulttuuristen ja eri-ikäisten kohtaamisia arjessa.
Nicehearts ry:n WahvaNainen-toimintamalli
WahvaNainen on toimintamalli, jossa tarjotaan kulttuuri- ja sukupuolisensitiivistä tukitoimintaa naisille Vantaalla ja Espoossa. Erityisenä kohderyhmänä ovat maahanmuuttajataustaiset naiset. Yhteistyötä ja dialogia käydään viranomaisten, oppilaitosten ja muiden yhteistyötahojen kanssa. WahvaNainen -toimintamallin avulla täydennetään Vantaan ja Espoon alueen palveluja.
WahvaNainen-toimintamalli on kokonaisvaltaista palveluohjausta. Tavoitteena on tukea ja auttaa toimintaan hakeutuneita asiakkaita, tarjoamalla heille tarvittavat tietotaidot arjessa ja suomalaisessa yhteiskunnassa selviytymiseen.
Työmme on ennaltaehkäistä yhteiskunnan ulkopuolelle joutumista, edistää kotoutumista ja lisätä osallisuutta sekä tuetaan naisten voimaantumista toimijoiksi. Toimimme varsinkin niiden naisten keskuudessa, joilla on tuen tarve. Heistä motivoituneimmat hakeutuvat jatkopolulle, työllisyyspoliittiseen toimintaan, työkokeiluun tai opiskelemaan.
Ryhmät tarjoavat vertaistukea ja mahdollisuuden sosiaaliseen kanssakäymiseen. Ryhmien toiminnoissa hyödynnetään osallistujien ja vapaaehtoisten omaa osaamista eri kulttuurien kesken. Ryhmissä keskustellaan ja tutustutaan toisiin, ystävystytään tekemisen kautta. Tekemistä tarjotaan mm. erilaisten kädentaitojen, retkien, tutustumiskäyntien ja jumppatuokioiden merkeissä. Luetaan yhdessä verkoston opettajat käyvät kerran viikossa myös opettamassa suomen kieltä.
Niceheartsin toimintaa ja siihen liittyvää WahvaNainen-toimintaa rahoittaa STEA eli sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus kuitenkin yhdistysten elintärkeät avustukset pienenevät vuosittain, eikä Nicehearts ole poikkeus. WahvaNainen toiminta on keräyskohteemme Jalkautuvan palveluohjauksen mahdollistamiseksi neuvoloissa tutustu lisää:
“WahvaNainen-neuvonnan tapaamisiin hakeutuu useimmin äitejä joiden ongelmat ovat vaikeita ja monisyisiä, ja voivat johtua huonosta kielitaidosta, taloudellisista ongelmista, kulttuurin vieraudesta, perheväkivallasta, yksinäisyydestä. Terveydenhoitajilla ei lyhyiden tapaamisten aikana ole aikaa lähteä purkamaan näitä tilanteita.” sanoo WahvaNaisen pääkordinaattori Marja-Liisa Rintala-Ahl.
“Neuvolassa on huomattu ja kipuiltukin siitä, että palveluohjaustarve on lisääntynyt ja vastaanottoajasta joskus isokin osa menee palveluohjaukseen ja on muusta pois,” kertoo Espoon sosiaali- ja terveystoimen Neuvolatoiminnan päällikkö Arja Erma.
“Itse näen, että järjestöjen kanssa tehtävä yhteistyö tulee entisestään lisääntyä julkisten palvelujen piirissä, sillä järjestöillä on paljon osaamista, eikä meillä ole varaa tehdä päällekkäistä työtä, joten voimien yhdistäminen on tärkeää,” Erma jatkaa.